Slaapstand computer voorkomen

Over dit artikel
Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van Artwin Online producten. De client software maakt een sessie aan op onze cloud server, welke na 180 minuten inactiviteit wordt verbroken. Als het programma binnen die 180 minuten vast loopt, dan ligt de oorzaak mogelijk in de energiebesparingsfunctie van uw computer.

Als u een laptop gebruikt, dan bestaan er 2 energie profielen, voor batterij en netspanning. Voor dagelijks gebruik van Artwin kunt u uw computer beter op netspanning aansluiten.

Mac OSX
Als u een laptop heeft, zorg er dan voor dat uw laptop op netspanning is aangesloten.
  1. Klik op Apple-icoon links bovenaan het scherm en kies, Systeemvoorkeuren.
  2. Klik in de tweede rij op Energiestand (lamp icoontje)
  3. Pas de instellingen aan volgens onderstaande screenshot en druk op het sluiten icoon.

Windows 7/8
  1. Open het configuratiescherm en Energiebeheer (Power options).
  2. Selecteer in het scherm "Bewerk energieschema" ("Change plan settings") voor het geselecteerde schema (gebalanceerd).
  3. De onderstaande screenshot is een voorbeeld van het venster. Pas de instellingen "Computer in slaapstand" aan naar Nooit of 4 uur afhankelijk van uw wensen. Als u een laptop heeft, dan kunt u eventueel ook de slaapstand voor accu (battery) iets vergroten.
  4. Druk op Instellingen opslaan (Save settings).

Windows 10
  1. Zoek via de zoekbalk in het startmenu naar "Systeem", open "Energiebeheer en slaapstand".
  2. De onderstaande screenshot is een voorbeeld van het venster. Pas de instellingen "Computer in slaapstand" aan naar Nooit of 4 uur afhankelijk van uw wensen. Als u een laptop heeft, dan kunt u eventueel ook de slaapstand voor accu (battery) iets vergroten.