Riders en PDF toevoegen bij contracten per email

Over dit artikel
Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van Artwin Professional Classic en Online die een rider of andere documenten willen meesturen bij het verzenden van een contract per email.

Daarnaast verteld dit artikel ook hoe u voor elke artiest een aangepast e-mailbericht kunt aanmaken.

Rapport aanmaken
Volg de instructies voor elke artiest waarvoor u een rider in PDF of andere documenten wilt meesturen.
  1. Open in het menu Systeem, Bestanden, Rapporten. Het venster "Rapporten (Printer, PDF en E-mail)" wordt geopend.
  2. Klik op het tabblad "Standaard rapporten".
  3. Klik in het linker lijstje op "Contracten".
Standaard rapport instellen
Het eerste rapport dient u aan te maken, zodat u ook contracten kunt sturen voor artiesten die geen eigen rapport hebben:
  1. Klik 1x op "GEGEVENSBLAD Contract" en druk boven in het toolbar menu op "Als nieuw".
  2. Laat de omschrijving staan.
  3. Kies als "Applicatie functie:", "Contract"
  4. Klik op "Opslaan" en sluit het venster.
Standaard rapport instellen (Artwin Professional Classic)
Volg de volgende instructies voor elke artiest waarvoor u een document wilt meesturen. Als u Artwin Professional Online gebruikt, lees dan de volgende paragraaf.
  1. Klik 1x op "GEGEVENSBLAD Contract" en druk boven in het toolbar menu op "Als nieuw".
  2. Geef als omschrijving "Contract [ARTIESTNAAM]" op, waarbij [ARTIESTNAAM] de naam van de artiest is.
  3. Kies als "Applicatie functie:", "Contract"
  4. Schakel de optie "Address specific form" aan en zoek in het veld er naast het adres van de artiest op.
  5. Pas eventueel het onderwerp aan.
  6. Klik op het tabblad "E-mail (HTML) / settings".
  7. Pas eventueel de standaardtekst van het e-mailbericht aan.
  8. Klik op Attachments om een Bijlagen, zoals een rider in PDF, toe te voegen.
  9. Klik op Toevoegen en zoek een bestand op uw computer of netwerkomgeving.
  10. Druk op OK in het Attachments-venster als u klaar bent met het toevoegen van bijlagen.
  11. Sla het rapport op door op Opslaan te klikken.
  12. Controleer eventueel de instellingen per ontvanger door in de toolbar het menu Instellingen te openen.
  13. Sla het rapport op.
Standaard rapport instellen (Artwin Professional Online)
U dient eerst de documenten die u wilt toevoegen te uploaden naar de Artwin Online server.
  1. Open het overzicht Adressen via het hoofdmenu.
  2. Zoek adresnummer 1 op, het licentieadres, uw bedrijfsnaam.
  3. Klik rechts op "Documenten".
  4. Klik op "Toevoegen" om het "Open"-venster te openen.
  5. Aan linkerzijde van het volgende scherm dient u de groep "Computer" open te vouwen door op het plus-icoonje te klikken. De schijven met een naam die begint met "Client..." zijn de schijven op uw computer.
  6. Zoek het bestand op op uw computer en klik op "Open" om het bestand te uploaden naar Artwin Online.
Volg nu de volgende instructies voor elke artiest waarvoor u een document wilt meesturen.
  1. Klik 1x op "GEGEVENSBLAD Contract" en druk boven in het toolbar menu op "Als nieuw".
  2. Geef als omschrijving "Contract [ARTIESTNAAM]" op, waarbij [ARTIESTNAAM] de naam van de artiest is.
  3. Kies als "Applicatie functie:", "Contract"
  4. Schakel de optie "Address specific form" aan en zoek in het veld er naast het adres van de artiest op.
  5. Pas eventueel het onderwerp aan.
  6. Klik op het tabblad "E-mail (HTML) / settings".
  7. Pas eventueel de standaardtekst van het e-mailbericht aan.
  8. Klik op Attachments om een Bijlagen, zoals een rider in PDF, toe te voegen.
  9. Klik op Toevoegen en selecteer het bestand die u zojuist geupload heeft en druk op "Select".
  10. Druk op OK in het Attachments-venster als u klaar bent met het toevoegen van bijlagen.
  11. Sla het rapport op door op Opslaan te klikken.
  12. Controleer eventueel de instellingen per ontvanger door in de toolbar het menu Instellingen te openen.
  13. Sla het rapport op.